Livrare si Politica de Returnare

Livrare și Politica de Returnare a produselor.

 Livrarea comenzilor Dvs. se va face de principiu în cel mai scurt timp posibil, funcție de localizarea internă (România) sau externă, serviciile de poștă / curierat disponibile, volumul de comenzi în procesare, etc.

Tehnic și teoretic, livrarea comenzilor se efectuează în termen de maxim 14 zile după confirmarea comenzii. În orice caz ne străduim să vă aducem produsul dorit cât mai repede posibil și să nu vă dăm motive de îngrijorare!

Conform principiului simplu și elegant: Clientul nostru, prietenul nostru !

NOTIFICARE IMPORTANTĂ privind DREPTUL DE RETRAGERE - RETURNAREA PRODUSELOR - RAMBURSAREA SUMELOR
Lucrările, creațiile, obiectele de artă / artizanat sau asociate domeniilor creative și serviciile din domenii creative prezentate spre vânzare pe Site (artverity.com) sunt denumite în continuare ”Lucrări”.
Persoana (fizică / juridică) care utilizează Site-ul în calitate de Cumpărător este de acord în mod expres cu următoarele:
- Să furnizeze date reale și orice alte informații necesare pentru utilizarea sigură și corectă a Site-ului de la accesare până la finalizarea / livrarea unei comenzi.
- Prețul unei Lucrări postate pe Site conține toate costurile aferente Lucrării și taxele legale din România, exclusiv costul livrării, exclusiv TVA (NU se percepe TVA).
- Prețul nu include orice alte taxe de import, locale sau alte taxe prevăzute de legislația statului Cumpărătorului (dacă livrarea se face în afara României).
- LUCRĂRILE, așa cum au fost definite mai sus, SUNT UNICATE DE ARTĂ / ARTIZANAT LA COMANDĂ și PERSONALIZATE și SE ÎNCADREAZĂ ÎN CATEGORIILE EXCEPTATE DE LA RETRAGEREA DIN CONTRACT CONFORM ART.16 din OUG NR.34/2014.
Ca urmare, NU SE ACCEPTĂ RETRAGEREA CUMPĂRĂTORULUI DIN CONTRACT, RETURNAREA și RAMBURSAREA SUMELOR CĂTRE CUMPĂRĂTOR.
În cazuri considerate speciale și numai cu acordul expres al administrației Site-ului și al ARTVERITY S.R.L. se vor accepta excepții la cele susmenționate.
De asemenea, LUCRĂRILE UNICAT DE ARTĂ / ARTIZANAT NU SUNT ACOPERITE DE NICI O GARANȚIE LEGALĂ ȘI/SAU COMERCIALĂ.
În orice caz, vom urmări ÎNTOTDEAUNA rezolvarea amiabilă și benefică părților conform principiului:
”Clientul nostru, prietenul nostru!”

Vă rugăm să acordați maximă atenție coletului Dvs. la primire și să semnalati dacă pachetul/produsul a fost avariat pe parcursul transportului.
Acest lucru trebuie comunicat curierului înaintea de preluarea coletului pentru întocmirea unui proces verbal de constatare.
Orice semnalare după acceptarea coletului ne pune în imposibilitatea de a lua măsurile ce se impun!
Vă mulțumim și suntem la dispoziția Dvs. oricând !